maanantai 29. huhtikuuta 2013

Nyt iski: Motivaatio pertti

Ahh, jees! Pitkästä aikaa mulla on taas oikein motivaatiota liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon! Olen niin innoissani! Ajattelin aloittaa heti ensi viikolla (tietenkin, että varmasti kangistun tavallisimpiin kaavoihin). Mutta enivei, ajattelin nyt vähän kertoa mun tulevista kahdesta viikoista että miten ajattelin liikkua ja ruokailla.



Liikunta:

Maanatainsin: Joukkueen kesätreenit
Tiistaisin: Omatoiminen lihaskunto/juoksulenkki
Keskiviikkoisin ja torstaisin: Joukkueen kesätreenit
Ensimmäisenä perjantaina: kevyt pyörälenkki
Toisena perjantaina: pyörälenkki (2-3h)
Ensimmäisen viikon lauantai: Pyörälenkki (2-3h)
Ensimmäisen viikon sunnuntai: LEPO
Toisen viikon viikonloppu: Nuorten maajoukkueen testipäivät!

Eli 18-19.5. Olisi kisakalliossa ringeten nuorten maajoukkueen testipäivät jossa tehdään erilaisia testejä ja käydään kolme kertaa jäälläkin. Sinne siis olisi tarkoitus koittaa kohottaa kuntoa nykyisestä.



Ruokavalio:



Löysin netistä pari oikein mukavan oloista ns."pika-diettiä" joita koitan noudattaa ainakin osittain. Tässä vielä täältä bongatut 2 viikon dietin säännöt:


1. Syö aamuisin vain hedelmiä eri muodoissa, aina klo 11.30:een asti.
2. Syä lounaaksi lautasellinen keittoa ja lautasellinen salaattia.
3. Dieetin aikana syö vain dieetin sallimia, "oikeanlaisia" hiilihydraatteja, mutta vältä niiden syömistä iltakuuden jälkeen. Oikeanlaisia, sallittuja hiilihydraatteja ovat palkokasvit kuten pavut ja linssit, sekä maissi, ohra, tumma riisi ja kaura. Kiellettyihin hiilihydraatteihin kuuluvat muun muassa pasta, riisi ja vaalea leipä sekä muut vehnää sisältävät ruoat.
4. Syö reilu annos vihanneksia aina osana ilta-ateriaasi. Syö jotain kevyttä aina kahden- kolmen tunnin välein pitääksesi aineenvaihduntasi käynnissä ja nälän loitolla.
5. Juo myös vettä säännöllisesti päivän aikana, noin kahden tunnin välein.

Huh, tekisi niin mieli aloittaa nyt jo, mutta koska vappu ja herkut iskevät nyt parin päivän sisälle, niin en vain kykene aloittamaan vielä. Mutta sitten sen jälkeen! Eikä tuo kahden viikon aktiivinen liikunta/terveellinen ruokavalio jää tuohon, jatkan sitä parhaani mukaan tietenkin läpi kesän, mahdollisimman kauan.


I'm sorry, no English this time ~~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti